SLHS:n Kesäretki, 1. päivä


Matka sujui leppoisasti hyvässä seurassa mielenkiintoisiin kohteisiin tutustuttaessa ja suomalaista maisemaa katsellessa kesäisen auringonpaisteen ja sateen tasapainoisesti vuorotellen.

Reissu alkoi Helsingistä Kiasman ja Postitalon edestä tasan kello 8. Ennen lähtöä oli hieman aikaa tarkkailla bussin ikkunasta mm. Mannerheimintien liikennettä.

Ensimmäisenä käyntikohteena SLHS:n talli Somerolla, jossa oli museobusseja nähtävillä ja ajossa. Helko/Scanialla tehtiin pieni kiertoajelu.
Yritysesittely Vesman Liikenteellä Turussa.
Turun vanhaa paikkurikalustoa katselemassa.
Vierailu J.E. Simolan varikolla Vinkkilässä. Mielenkiintoinen yritysesittely ja nähtävillä oli nykyistä ja entistä kalustoa. Muun muassa edellisenä päivänä kilvet saanut vuoden 1964 Boxer/Volvo TBI-80, jolla tehtiin kuvausajelu. Pihalla oli poistettua kalustoa Ajokki 5100/Fiat sekä Delta 300/Volvo.


Satakunnan Liikenteen varikolla Huittisissa oli järjestetty monipuolinen museokalustoesittely sekä tutustuminen tarjoiluineen varikon tiloihin.Matka Huittisista Harjavaltaan oli oman valinnan mukaan mahdollista tehdä luxusturistibusseilla Büssing Emmelmann tai Irisbus Magelys. Kolmantena vaihtoehtona oli hetku-Scania/Kutter 8.
Saapuminen ensimmäiseen majoituspaikkaan, hotelli Hiittenharjuun Harjavaltaan. Tulo oli sopivasti ajoitettu tiistai-iltaan.Tämän sivun alkuun

Toinen matkapäivä